ابتدا، اجازه دهید چند عبارت کلیدی را که با آن مواجه خواهید شد، درک کنیم:
- مقاوم در برابر آب (Water resistant)
این برزنت ها در برابر قطره های آب یا باران عملکرد قابل قبولی دارند اما در گودال ها یا استخر ها خیلی خوب کار نمی کنند.
- دافع آب (Water repellent)
اغلب در دنیای پارچه برزنت استفاده نمی شود، اگرچه هنوز هم هر از گاهی با آن روبرو خواهید شد. به طور کلی به این معنی است که برزنت در برابر آب بهتر مقاومت می کند و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آب در آن نفوذ کند اما هنوز هم می تواند از آن عبور کند.
برزنتی را توصیف می کند که به طور کامل مانع نفوذ آب می شود حتی اگر در زمانی طولانی تحت فشار آب باشد. این نوع پارچه برزنت ضد آب در استخر ها نیز دوام خواهد آورد. ماده و متریالی که در تولید پارچه برزنت ضد آب استفاده می شود، نقش کلیدی ایفا کرده و مشخص می کند که برزنت در کدام یک از این حالت ها (مقاوم، دافع یا ضد آب) خواهد بود.
پارچه ضد آب چند لایه مانند: پنبه رایج ترین و موثر ترین انواع پارچه ضد آب هستند. در این پارچه یک لایه نازک به پنبه داده می شود تا ضد آب شود این گونه پارچه لمینت تولید می شود. این در شرایط آب و هوایی شدید به خوبی کار می کند.
یک لایه مقاوم در برابر آب که به پشت پنبه متصل شده باعث افزایش عایق رطوبتی می شود. اگرچه پارچه ضد آب پس از این فرایند کمتر شکل پذیر است، اما ساختار محکمی ایجاد می کند و مقداری هوا را از خود عبور می دهد. پارچه لمینت برای کلاه، کاپشن و لباس اسکی و مبلمان در فضای باز بسیار ایده آل است.
به دلیل بافت محکم در برابر آب مقاوم است. اما برای ضد آب بودن باید یک روکش مخصوص داشته باشد. یک لایه پلی اورتان در قسمت داخلی پارچه به آن اجازه می دهد تا در برابر باران های شدید و دیگر پاشش آب نفوذ ناپذیر باشد.
پلی استر بسیار کمتر قابل تنفس است. این پارچه را بیشتر در لباس های مناسب برای فصل زمستان و پاییز، سایبان ها، چتر نجات به دلیل ویژگی های ضد آب و ضد پارگی استفاده می کنند.
این پارچه ها نمونه های خوبی از مواد ضد آب و مصنوعی هستند که ممکن است در بسیاری از وسایل خانه پیدا کنید. این نوع پارچه ها را در گچ های پلاستیکی گرفته تا کیف های آرایشی که ضد آب هستند، استفاده می شود.
این پارچه ضد آب نه تنها از نفوذ آب جلوگیری می کند، بلکه به بسیار محکم و انعطاف پذیر است و بهترین مراقبت را به شما می دهد.
برزنت های کرباسی و پلی پروپیلن (پارچه پی وی سی) اغلب مقاوم در برابر آب یا دافع هستند و معمولاً فقط برزنت های سنگین پی وی سی (PVC) یا وینیل به طور کامل ضد آب هستند. اگرچه استثناهایی نیز در بازار وجود دارد.
این نوع پارچه ضد آب ساختار مستحکم تری نسبت به سایر مشمع های برزنتی دارد و با لایه ای از پی وی سی پوشانده شده است که آن ها را ضد آب می کند. هم چنین به دلیل کیفیت بالای ساخت ،پارچه ضد آب می تواند در برابر سایش و پارگی تا حد بالایی مقاوم باشد.
برزنت های چند منظوره، مانند برزنت های نایلونی و پلی اتیلن، نسبت به برزنت های پلی مقاومت کم تری در برابر آب دارند، اما همچنان می توانند در برابر آب مقاوم باشند و ناگفته نماند که برزنت های مشبک تنفسی بدیهی است که اصلاً در برابر آب مقاوم نیستند.