پارچه ترانزیتی

پارچه ترانزیتی

پارچه ترانزیتی

پارچه ترانزیتی نوعی از پارچه های برزنتی است که در مقابل نفوذ آب مقاوم بوده و از دوام عمر بالایی برخوردار است. این پارچه ها همان طور که از نامش پیداست برای روکش بار کامیون، تریلی و دیگر وسایل نقلیه سنگین مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مطلب قصد معرفی انواع پارچه ترانزیتی و کاربردهای آن در صنایع مختلف را داریم.

پارچه ترانزیتی چیست؟

پارچه برزنتی یا ترانزیتی را در صنعت با نام های پارچه کانتینری، چادر ترانزیتی، برزنت کانتینری و چادر کانتینری نیز می شناسند. این پارچه ها از الیاف مصنوعی و یا طبیعی تولید می شوند که هر یک با در نظر گرفتن ویژگی های مواد اولیه خود، قابلیت های به خصوصی دارند. استفاده از الیافی مانند پنبه و فلامنت در ساخت پارچه های مورد بحث، انعطاف پذیری بالایی به آن ها می بخشد که موجبات کاربرد آن ها در صنایع متعدد را فراهم می آورد.

الیاف مصنوعی و فرآورده های نفتی مانند پلی اتیلن و پی وی سی به کار رفته در پارچه ترانزیتی نیز مقاومت آن ها را در برابر نفوذ آب و فرسایش در گذر زمان افزایش می دهد. این الیاف میزان دفع آب و رطوبت را در این پارچه ها افزایش می دهد که در اصطلاح به آن ها ضد آب می گویند.

ضمن این که استفاده از پلی استر به عنوان یکی دیگر از متریال های ساخت این نوع پارچه ها، موجب براق شدن محصول نهایی و افزایش طول عمر آن ها نیز می گردد.

ویژگی های پارچه ترانزیتی

الیاف پارچه ترانزیتی از فلامنت و پنبه است که این امر موجب انعطاف پذیری پارچه می گردد. ضمن این که مقاومت مناسبی نیز به آن می بخشد در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و در طول زمان عملکرد مناسبی داشته باشند. از مهم ترین ویژگی های پارچه ترانزیتی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

پارچه ترانزیتی - دیکسون

دوام مناسب در شرایط جوی مختلف

پارچه ترانزیتی - دیکسون

 استحکام در مواجهه با مواد شیمیایی مختلف و اسیدها

پارچه ترانزیتی - دیکسون

مقاومت در برابر نور خورشید و اشعه ماورا بنفش

پارچه ترانزیتی - دیکسون

 برقراری امنیت مناسب برای محصولات

پارچه ترانزیتی - دیکسون

برخورداری از قابلیت های ضد آب بودن و ضد آتش بودن

پارچه ترانزیتی - دیکسون

مقاومت در برابر تغییرات دمایی

پارچه ترانزیتی - دیکسون

دارای رنگ بندی متنوع و کاربردی

پارچه ترانزیتی - دیکسون

قابلیت شستشوی آسان و سریع

پارچه ترانزیتی - دیکسون

 سادگی در نصب و جمع نمودن

کاربردهای پارچه ترانزیتی

استفاده از پارچه ترانزیتی با در نظر گرفتن ویژگی های یاد شده، بسیار مقرون به صرفه و کارآمد است که این امر موجب شده شاهد استفاده از این پارچه ها در صنایع مختلف و با اهداف متفاوت باشیم. برخی از این کاربردها شامل پوشش سقف اسپیس فریم، روکش محصولات کشاورزی، کاور کولرهای آبی، پوشش بالکن منازل، روکش کالاهای صنعتی، روکش ماشین های باری سنگین، پوشش کف و سطح استخر، پارچه سایبان و آلاچیق و … می باشد.

مقاومت در برابر نفوذ آب و تغییرات دمایی، پارچه ترانزیتی را تبدیل به بهترین پوشش برای بار ماشین های سنگین از جمله وانت، کامیون، تریلی و … نموده است. ب

در این اساس رانندگان و دیگر افرادی که در صنعت حمل و نقل فعالیت می کنند، خرید پارچه برزنت ترانزیتی را همواره در اولویت خود قرار می دهند و آن را یکی از وسایل ضروری شغلشان می نامند.

یکی دیگر از دلایلی که رانندگان به استقبال استفاده از پارچه های ترانزیتی می روند، وزن سبک آن ها در مقایسه با روکش های فلزی است. در حالی که مقاومت آن ها با روکش های فلزی برابری می کند.

انواع پارچه ترانزیتی

تولید پارچه برزنتی ترانزیتی به دو صورت یک رو و دو رو صورت می پذیرد. پارچه های یک رو دارای دو لایه هستند که یکی از چنس پارچه و دیگری چرم می باشد.

اما در پارچه های ترانزیتی دو رو، دو لایه چرم بالا و پایین لایه پارچه ای قرار می گیرد. این مدل از استحکام بالاتری برخوردار بوده و مناسب استفاده برای روکش بار ماشین سنگین می باشد. اما برای استفاده در سازه هایی همچون سایبان، آلاچیق و یا کالسکه ها، استفاده از پارچه ترانزیتی یک رو مقرون به صرفه تر خواهد بود.

این پارچه ها در یک دسته بندی دیگر تحت عنوان موادی و کانتینری نیز گروه بندی می شوند. پارچه های گروه موادی اغلب به صورت سه لایه و یا حتی شش لایه تولید می شوند اما در مدل کانتینری تعداد لایه ها کمتر می باشد.

پارچه کانتینری را بعضا به نام های برزنت و مشما معرفی می کنند. تنوع رنگ بالا، قابلیت شستشو سریع، مقاومت در طول زمان، ضد آب بودن و … از جمله مواردی هستند که پارچه کانتینری را به انتخاب اول رانندگان وسایل نقلیه سنگین تبدیل نموده است.

پارچه ترانزیتی - قیمت پارچه ترانزیتی
قیمت پارچه ترانزیتی

فاکتورها و معیارهای متعددی در تعیین قیمت پارچه ترانزیتی وجود دارد. همان طور که می دانید این پارچه ها باید بتوانند در شرایط مختلف آب و هوایی و همچنین در مواجهه به مواد شیمیایی متعدد بهترین عملکرد را داشته باشند که این امر مستلزم استفاده از مواد اولیه مرغوب در ساخت آن ها می باشد.

به عنوان مثال می توان به عواملی همچون کیفیت متریال به کار رفته در تولید پارچه، برند و شرکت تولیدکننده آن، ابعاد و متراژ مورد نظر، وزن گرمی پارچه در هر متر مربع، نوع پارچه و تعداد لایه های آن اشاره نمود. هر یک از این معیارها به تنهایی می تواند تاثیر معینی بر تغییر قیمت پارچه ترانزیتی می گذارد.

شرکت دیکسون یکی از تولیدکنندگان با سابقه در حوزه تولید پارچه های برزنتی ترانزیتی در کشور می باشد که آن ها را به صورت متری و یا رولی به فروش می رساند. لازم به ذکر است خرید پارچه سایبان و انواع دیگر به صورت عمده، هزینه کمتری نسبت به خرید جزئی برای مشتریان در پی خواهد داشت.