کاربرد سازه های کششی در معماری چیست؟

پارچه برزنت آلاچیق - ضد آب
پارچه برزنت آلاچیق
6 مهر 1400
سازه کششی مناسب برای هتل
سازه کششی مناسب برای هتل
29 مهر 1400
نمایش همه

کاربرد سازه های کششی در معماری چیست؟

سازه کششی در معماری - انواع سازه کششی

سازه کششی در معماری - انواع سازه کششی

کاربرد سازه های کششی در معماری

سازه ‌های کششی در معماری چندین سال است که بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

دلیل این امر آن است که به کمک سازه‌های کششی معماری‌های فوق العاده‌ای را می‌توان اجرا کرد. به طوری که با استفاده از این سازه‌ها محیط نهایی بسیار جذاب و دل انگیز خواهد بود.

علاوه بر این فضای ایجاد شده به کمک سازه‌های کششی بیشتر مورد پسند قرار می‌گیرد. استفاده از سازه‌ های کششی در معماری به کشور ایران محدود نمی‌شود و در تمام جهان مورد استقبال قرار می‌گیرد.

اما سازه کششی چیست و علت استفاده از آن در معماری چیست؟ این مطلبی است که امروز قرار است به آن بپردازیم.

اطلاعات مربوط به سازه‌های کششی در وبسایت‌های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین مراجع این اطلاعات وبسایت دیکسون است که می‌توانید مقاله‌های مرتبط را نیز در آن بخوانید.

سازه کششی چیست؟

سازه کششی در معماری - سازه کششی زین اسبی

سازه‌های کششی نوعی سازه پارچه ای هستند که ضخامت آنها بسیار کم است. این سازه‌ها می‌توانند به یک تکیه گاه مثل ستون‌ها متصل شوند و حالت ایستایی به خود بگیرند.

این سازه‌ها در عین حال که از پارچه ساخته شده‌اند، بسیار مستحکم نیز هستند و همین موضوع سبب شده است تا معماران بجای استفاده از مصالح سنگین‌تر برای معماری از این سازه‌ها استفاده کنند.

چون در عین سبک بودن این محصول قیمت مناسبی نیز دارند و نکته مهم اینکه فضایی که توسط آنها ایجاد می‌شود، بسیار جذابتر از سایر سازه‌ها است.
درست است که از سازه‌های کششی می توان برای محیط‌های بسته هم استفاده کرد، اما بیشتری کاربرد این سازه‌ها در محیط‌های باز است. زیرا این سازه‌ها می‌توانند باعث انتقال روشنایی بیرون سازه به درون آن شوند و محیط جذابتری را ایجاد کنند.

علی رغم مزایای بسیار سازه ‌های کششی در معماری، هنوز هم در برخی مناطق معماران استفاده از سازه‌های دیگر را اولویت قرار می‌دهند و برای کار با این سازه‌ها ریسک نمی‌کنند.

به همین دلیل امروزه معماران خلاق از این نوع سازه‌های کششی بسیار استقبال می‌کنند و نتایج خیلی خوبی را نیز ارائه می دهند.

استفاده از سازه‌های کششی

این سازه‌ها بدلیل ایجاد محیط سرپوشیده و زیبا در فضای باز بسیار مورد استفاده معماران خلاق قرار می‌گیرند.

  بیشترین استفاده از سازه چادری در کجاست؟

 بخاطر استقبال برخی از افراد خاص از این نوع سازه‌ها امروزه مراکز تولید این سازه‌های کششی توانسته‌اند تجهیزات جدید و مدرنی را به آنها اضافه کنند که ارزش آنها را چند برابر کرده است.

به کمک این ارتقا امروزه سازه‌های کششی با استحکام بیشتر در خدمت همه افراد قرار می‌گیرند و کیفیت کار آنها افرایش یافته است.

از آنجایی که جنس این پارچه‌ها و ستون‌ها باید به گونه‌ایی باشد که به شکل ضد حریق تولید شود و حریق را از خود عبور ندهد، سازندگان سازه‌های کششی باید تمامی دقت و دستورالعمل را برای این سازه‌ها بکار ببرند.

اگر تمایل دارید بدانید سازه های کششی چه کاربردی دارند به شما پیشنهاد می کنیم مقاله کاربرد های سازه کششی را مطالعه نمایید.

سازگاری سازه‌های کششی با هر فصلی

یکی از دلایلی که استفاده از سازه‌ های کششی در معماری بسیار رشد کرده است، توانایی استفاده از آن در هر فصلی است.

شاید از یک سازه غشایی بعید بنظر برسد که در سرمای برف و باران از ورود دمای پایین به داخل خود جلوگیری کند، اما به راحتی می‌توان در فصول سرما وسایل حرارتی را در داخل فضای این سازه‌ها تعبیه کرد و به کمک عایق‌های حرارت از خروج آن جلوگیری کرد.

حتی در گرمای شدید نیز می‌توان به کمک وسایل خنک‌کننده داخل فضا را سرد کرد. بدون انکه این سرما به بیرون منتقل شود‌.

سازه کششی در معماری - سازه کششی آرک
رعایت اصول در هنگام ساخت و نصب سازه‌ها

این سازه‌ها وزن خیلی زیادی نسبت به دیگر سازه‌های مورد استفاده در معماری ندارند. به همین دلیل باید به شکل دقیقی ساخته شوند تا در صورت نصب دچار تخریب و آسیب نشوند.

بنابراین مهندسانی که این سازه‌ها را می‌سازند یا نصب می‌کنند باید از قبل محیط را خوب بررسی کرده و با بالاترین میزان دقت این سازه‌ها را نصب کنند.

مقالات پیشنهادی:

فروش اینترنتی سازه کششی ارزان و بدون واسطه

قیمت مشمع کانتینری

انواع سازه‌های کششی

بطور کل در معماری می‌توان سه دسته کلی را برای سازه‌های کششی مثال زد. یکی از این سازه‌ها زین اسبی نام دارد. در واقع تفاوت نام‌ها و انواع سازه‌ها بخاطر شکل و جنس آنها نیست بلکه برای تفاوت در پخش نیرو است.

  سازه پارچه ای مدرن با طرح های متنوع

مثلا در ساختار زین اسبی اگر سازه پارچه‌ایی را چهار گوش در نظر بگیریم، دو گوش در جهت بالا و دو گوش در جهت پایین نصب می‌‌شوند تا برآیند نیروها به تعادل برسد و از برهم خوردن سازه جلوگیری کند. به کمک این نوع پخش نیرو دیگر سازه‌ها توسط باد و شرایط آب و هوایی بد از بین نخواهند رفت.

دو مدل دیگر آرک و خیمه هستند که به لحاظ ظاهری به مدل اول شباهت دارند. در واقع بسته نوع مکان می‌توان از یکی از این سازه‌ها استفاده کرد. اینکه کدام سازه کششی برای کدام محل مناسب است، باید توسط مهندسین بررسی شده و انتخاب شود.

کاربرد سازه‌های کششی

سازه‌های کششی در شکل‌های گوناگون و متنوعی وجود دارند و در مکان‌های بسیار زیاد و با مناسبت‌های گوناگونی می‌توانند برپا شوند.

یکی از جذاب‌ترین کاربردهای ساز‌ه‌های کششی استفاده از آنها در تئاترهایی است که در محیط‌های باز اجرا می‌شوند. در کشورهای اروپایی از این سازه‌ها برای زیباتر شدن محیط استفاده می‌کنند و بر طرفداران خود می‌افزایند. دومین موارد استفاده از سازه‌ های کششی در معماری برای مناطقی است که ماشین‌های زیادی پارک می‌شوند.

این سازه‌ها می‌توانند به عنوان نقاط سر پوشیده عمل کنند. در ساخت آلاچیق یا پارک‌های سر پوشیده نیز می‌توان از این نوع سازه‌ها استفاده کرد.

سازه کششی در معماری - سازه کششی آمفی تئاتر
سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای سازه‌ های کششی در معماری برای ساخت سالن‌های نمایشی است. اگر این سازه‌ها از اصول لازم برای ساخت برخوردار نباشند، ممکن است در شرایط خاصی آتش سوزی یا طوفان اتفاق بیوفتد.

به همین دلیل باید هر نوع حادثه‌ای را پیش‌بینی کرد و بهترین نتیجه را دریافت کرد. وبسایت دیکسون سایر اطلاعات را درباره سازه‌ها در مقالات خود درج کرده است که با مراجعه به این وبسایت می‌توانید تمام اطلاعات آن را بدست آورید.

 از جمله اصولی که باید هنگام ساخت سازه‌های کششی بررسی شود، وزن سازه‌ها و میزان مقاومت آن‌ها در مقابل گرما است. زیرا این سازه‌ها باید ساعت‌های طولانی در مقابل نور قرار بگیرند و در صورتی که جنس خوب و مقاومی نداشته باشند، به سرعت دچار پوسیدگی شده و پارگی کمی از آنها می‌تواند به نابودی کل سازه منجر شود.