ابتدا، اجازه دهید چند عبارت کلیدی را که با آن مواجه خواهید شد، درک کنیم:
- مقاوم در برابر آب (Water resistant)
این برزنت ها در برابر قطره های آب یا باران عملکرد قابل قبولی دارند اما در گودال ها یا استخر ها خیلی خوب کار نمی کنند.
- دافع آب (Water repellent)
اغلب در دنیای پارچه برزنت استفاده نمی شود، اگرچه هنوز هم هر از گاهی با آن روبرو خواهید شد. به طور کلی به این معنی است که برزنت در برابر آب بهتر مقاومت می کند و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آب در آن نفوذ کند اما هنوز هم می تواند از آن عبور کند.
برزنتی را توصیف می کند که به طور کامل مانع نفوذ آب می شود حتی اگر در زمانی طولانی تحت فشار آب باشد. این نوع پارچه برزنت ضد آب در استخر ها نیز دوام خواهد آورد. ماده و متریالی که در تولید پارچه برزنت ضد آب استفاده می شود، نقش کلیدی ایفا کرده و مشخص می کند که برزنت در کدام یک از این حالت ها (مقاوم، دافع یا ضد آب) خواهد بود.
برزنت های کرباسی و پلی پروپیلن (یا برزنت های “پلی”) اغلب مقاوم در برابر آب یا دافع هستند و معمولاً فقط برزنت های سنگین پی وی سی (PVC) یا وینیل به طور کامل ضد آب هستند. اگرچه استثناهایی نیز در بازار وجود دارد.
برزنت های چند منظوره، مانند برزنت های نایلونی و پلی اتیلن، نسبت به برزنت های پلی مقاومت کم تری در برابر آب دارند، اما همچنان می توانند در برابر آب مقاوم باشند و ناگفته نماند که برزنت های مشبک تنفسی بدیهی است که اصلاً در برابر آب مقاوم نیستند.