حتما برای همه ما پیش آمده است که حین تردد در جاده های دور روستایی با چادرهای ایلاتی یا عشایری مواجه شده ایم. عشایر به دلیل آنکه ییلاق و قشلاق می کنند و عموما دامدار هستند درون چادر زندگی می کنند تا جا به جایی راحتی داشته باشند.
با کمی تفکر به این پاسخ می رسیم که تاریخچه استفاده از سازه های چادری ریشه در کهن و سنت ما دارد و امروزه پیشرفت استفاده از آن را شاهد هستیم.
پس از آن بیشترین استفاده از سازه های چادری در سالن های نمایشی و بعضا در سیرک ها دیده شد.
سازه های چادری به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و حکم پوشش و سقف را در یک بنا دارند. پس می توان گفت که سازه های چادری، پوسته کششی از پارچه است که به کمک یک ستون یا قوس فشاری بنا می شود و اکثریت قابلیت برچیده شدن دارند.
امروزه نیز در عصر جدیدی که زندگی می کنیم سازه های چادری به چشم می خورند. حسن استفاده از این سازه های چادری بهینه سازی در استفاده از مصالح است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید متوسط عمر مفید سازه های چادری 20 سال و بیشتر حدود 40-50 سال برآورد شده است.
امروزه نیز بیشترین استفاده از سازه چادری در استادیوم ها، سایه بان شهری، مراکز خرید و تجاری سرپوشیده، استخر و کافه رستوران ها، سالن های آمفی تئاتر و نمایشی، خیمه ها، رستوران ها، نمایشگاه ها و غرفه های هنری، سایه بان ورودی ها و … به چشم می خورد.
البته برای پارکینگ ماشین، سقف آتریوم، طراحی داخلی و … نیز از سازه های چادری استفاده می شود. شایان ذکر است که امروزه حتی هیئت های مذهبی یا برخی از مراسم عروسی نیز از این سازه پارچه ای استفاده می کنند.
به طور کلی سازه های چادری وظیفه مسقف کردن مکان یا بنایی را دارند.