استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای

موارد مهم در نگهداری سازه پارچه ای
موارد مهم در نگهداری سازه پارچه ای
29 خرداد 1403
ساخت مرغداری با سازه پارچه ای
ساخت مرغداری با سازه پارچه ای
29 خرداد 1403
نمایش همه

استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای

پنل خورشیدی در سازه پارچه ای

پنل خورشیدی در سازه پارچه ای

از آن جایی که امروزه استفاده از انرژی پاک خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی سازگار با محیط زیست و بسیار مقرون به صرفه شناسایی شده است، استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای نیز می تواند توجیه مناسبی داشته باشد.

انرژی خورشیدی به عنوان یک انرژی رایگان در دسترس همگان می تواند قابل تبدیل به انرژی الکتریکی و انرژی گرمایی باشد و از آن جایی که پنل های خورشیدی بر روی سقف ساختمان ها نصب می شوند، استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای نیز می تواند بر روی سقف آن ها قابل نصب  باشد.

به همراه استفاده از پنل‌های خورشیدی برای تامین انرژی در منازل مسکونی ، سبک مخصوصی از معماری با نام معماری خورشیدی پدید آمد.

در ساختمان ‌هایی با معماری خورشیدی، انرژی خورشیدی جهت تامین برق استفاده می‌شود و پنل‌های خورشیدی روی سقف سازه قرار می‌گیرند و قسمتی از برق مورد نیاز ساختمان را تامین می‌کنند.

سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی که با انرژی خورشیدی کار می کنند، موجب کاهش مصرف انرژی در ساختمان می‌ شوند. در ساختمان ‌هایی که معماری خورشیدی در آن ها به کار رفته است از یک سیستم کمکی در کنار پنل ‌های خورشیدی استفاده می‌شود.تا در مواقعی که انرژی مورد نیاز ساختمان از طریق انرژی خورشیدی تامین نمی شود، از سیستم جایگزین استفاده کرد بنابراین در می یابیم که خرید سازه پارچه ای جزو مهم ترین ارکان هر سازه به شمار می آید.

پنل‌های خورشیدی جایگزین مناسبی برای نماهای معمولی ساختمان ‌ها هستند. پنل‌های خورشیدی را می‌توان جایگزین پوشش ‌های بام روی سقف ساختمان کرد.

بنابراین می‌‌توان سلول‌ های خورشیدی را در ساختمان‌ ها نصب کرد تا علاوه ‌بر جلوه زیبایی که به نمای ظاهری ساختمان می دهند، بخشی از انرژی مورد نیاز ساختمان نیز تامین شود. 

پنل خورشیدی در سازه پارچه ای-سازه پارچه

آیا استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای امکان پذیر است؟

از آن جایی که سازه پارچه ای عمدتاً به عنوان سایبان عمل می کند و کاربرد آن ها در جذب انرژی خورشیدی است ، مکان بسیار مناسبی برای قرار دادن پنل های خورشیدی هستند. 

پنل های خورشیدی به اندازه سایر تکنولوژی ها به فضای بزرگی احتیاج ندارند و می توانند در فضای کمی قرار داده شوند. از مزارع خورشیدی بزرگ و حومه شهر گرفته، تا پشت بام منازل در مراکز شهر که می توانند تامین کننده انرژی گرمایشی مورد نیاز برای آب گرم ساختمان یا شوفاژ های آن باشند.

پنل های خورشیدی در حال کارکرد کمتر به تعمیر و نگهداری احتیاج دارند و یا بیشتر مواقع هیچ نیازی به نگهداری و تعمیر خاصی ندارند. فقط برخی اوقات احتیاج به تمیز کردن دارند.

در ضمن پنل های خورشیدی هنگام تولید انرژی هیچ نوع سر و صدایی تولید نمی کنند. این بدان معنی است که نصب و راه اندازی آن ها باعث ایجاد مزاحمت برای صاحب آن مکان نمی شود. به علاوه پنل های خورشیدی کاملاً ایمن و بی خطر هستند، چون از ورق های سیلیکون ساخته شده اند و هیچ ضرری از لحاظ انتشار سموم و دود ندارند.

بنابراین خیلی مناسب است استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای مانند سازه های خیمه ای یا مخروطی شکل یا حتی بر روی تراس های منازل یا سایبان های ماشینی که سقف پارچه ای دارند و یا فضا هایی که سایبان چتری زده اند از این پنل های خورشیدی استفاده کرد و به راحتی از این انرژی پاک خورشیدی را که در حال تلف شدن است بهره برداری کرد و به استفاده از مصارف انرژی برقی و گرمایی آن پرداخت.

شاید در نگاه اول به ذهن بیننده برسد که استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای ، باعث پاره شدن یا آسیب دیدن سازه پارچه ای می شود.

در حالی که باید بدانید مقاومت کششی سازه پارچه ای به کار رفته در سازه های پارچه ای معادل 6 تن است. یعنی مقاومت یک سازه پارچه ای آن قدر زیاد است که قادر به تحمل وزن 6000 کیلوگرم را بر روی خود دارند.

به بیانی دیگر یک سازه پارچه ای می تواند وزن 60 نفر انسان 100کیلویی را بر روی خود تحمل کند. حال آن که وزن هر پنل خورشیدی بسته به ابعاد و توان برق تولیدی آن می تواند از یک کیلوگرم تا نهایتاً 26 کیلوگرم متغیر باشد.پس با خیال راحت میتوانید از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای استفاده کنید.

پنل خورشیدی در سازه پارچه ای-سازه پارچه و چادری

مزایای استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای

از آن جا که سازه های خورشیدی در مناطق آفتاب گیر و مناطقی که تابش شدید نور خورشید دارند، ساخته و استفاده می شوند، می توانند بهترین مکان برای قرار دادن پنل های خورشیدی باشند.

مثلاً روی سقف سایبان پارکینگ خودروی شما که از جنس پارچه برزنت یا کانتینری است و در گوشه حیات شما واقع است. در این حالت حتی زمانی هم که شما ماشین خود را در زیر سایبان سازه پارچه ای خود پارک نکرده اید، پنل خورشیدی در سازه پارچه ای که بر روی آن نصب شده و در حال کار است و در حال ذخیره انرژی خورشیدی به منظور تهیه برق مصرفی منزل شما است.

بدین ترتیب آن سایبان برای شما با یک تیر دو نشان را می زند هم محلی برای ذخیره انرژی خورشیدی و تامین قسمتی از برق منزل شما است و هم پارچه سایبان امن و مطمئن برای خودروی شما و این یکی از مزایای استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای است.

سازه های مخروطی شکل مانند سازه های خیمه ای که البته کوتاه هم باشند، سازه های پیشنهادی مفید برای اجرای طرح پنل خورشیدی در سازه پارچه ای هستند. این سازه ها به دلیل اینکه یک ستون پشتیبان و نگهدارنده در وسط دارند بسیار مناسب برای قرار دادن پنل های خورشیدی در نظر گرفته شده اند.

طبق آماری که از استفاده از یک پنل خورشیدی در سازه پارچه ای خیمه ای یادداشت کرده اند، از هر سانتی متر مربع سازه پارچه ای چیزی در حدود 36 میلی آمپر برق خورشیدی دریافت کرده اند. یعنی از هر متر مربع سازه پارچه ای توان برقی در حدود 0.3 آمپر برق خورشیدی دریافت کرده اند.

در پایان اگر شما هم توجیه شدید به استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای خود، این ایده خود را از ابتدا با طراح سازه پارچه ای در میان بگذارید تا در طراحی سازه و استراکچر فلزی آن تمهیدات لازمه را در نظر بگیرند.

اگر می خواهید با سازه های پارچه ای بیشتر آشنا شوید می توانید چگونگی طراحی سازه پارچه ای را مطالعه کنید.

  پارچه سقف متحرک باکیفیت
پنل خورشیدی در سازه پارچه ای-سازه چادری

چنانچه قصد خرید و سفارش سازه پارچه ای را دارید می توانید به فروشگاه ما مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت کنید. همچنین می توانید در صورت هرگونه سوال و ابهام از مشاورین مجموعه بهره بگیرید.

همان طور که می دانید یا شنیده اید، اجرای آلاچیق های پارچه ای به هر مدلی که باشد باید نظارت مهندسین را در بر داشته باشد و محاسبات فنی روی آن انجام بگیرد. خبر خوش اینجاست که از این بابت نیز خیال تان راحت باشد.

شما می توانید برای طراحی، پیاده سازی، نصب انواع سازه کششی، سازه چادری و… به فروشگاه دیکسون سری بزنید و در صورت دریافت مشاوره برای استفاده از پنل خورشیدی در سازه پارچه ای با پل های ارتباطی مجموعه تماس حاصل فرمایید.